Hamarosan átadják az újjászületett ACADEMIA irodaházat 

HÍREK

OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC

academiaofficesbelvárosiirodabudapestdowntown

A kiváló lokációval és impozáns külsővel rendelkező Duna-parti épület, a Raiffeisen bank korábbi székháza minden szegletében megújult.

A Budapest szívében található ACADEMIA irodaház hivatalosan is felújításának végéhez közeledik. A 2022 végén rendezett CRE Real Estate Awards eseményen “Future project of the Year” díjjal jutalmazott épület a tradíció és a korszerű technológiák ötvözésével garantálja a lehető legmagasabb minőségű munkahelyi környezetet augusztustól.

ACADEMIA és a csúcstechnológia

A 12 500 m2 nagyságú irodaház az utóbbi időben teljeskörű átalakításon ment keresztül, ahol mára már innovatív megoldásokkal és a lehetőségek széles választékával várja bérlőit és vendégeit. Az ACADEMIA megújulásának alkalmából a fejlesztő ConvergenCE az ott dolgozók fizikális-és mentális egészségének megőrzését és a professzionális munkakörnyezet megteremtését tűzte ki célul. 

Az ötletek megvalósulását pedig a BUILDEXT-tel megálmodott, a régióban egyedülálló,  csúcstechnológiával felszerelt építészeti és belsőépítészeti megoldások biztosították.

A komplexum mindeközben megszerezte a WiredScore-Gold tanúsítványát, hamarosan pedig az ingatlanszektor legnépszerűbb zöld minősítéseivel is büszkélkedhet, mint a BREEAM, WELL és Access4you.

Lobby-k teljes pompában

A tradicionális szárnyban elhelyezkedő Duna-parti lobby új burkolattal és tapétával született újjá, a mennyezet pedig még egy egyedileg gyártott réz színű borítást is kapott. A légkezelő gépeket felújították, új LED világítást építettek ki és a fogadótérben hamarosan a MOME-n végzett hallgatók művészeti alkotásait is megcsodálhatják a látogatók.

Az új recepciós pultok és a legmodernebb technikával ellátott beléptető kapuk is megkapták végső helyüket mindkét szárnyban.

A két lobby tere összenyitásra került, ezáltal jóval tágasabb és modernebb tér alakult ki, így a szolgáltatások elérhetővé válnak mindkét szárny bérlői számára.

A modern szárnyban lévő lobby is teljesen megújult

Az Akadémia utcára nyíló lobby azonos burkolatot kapott a tradicionális oldaléval, a konferencia termet pedig egy üvegfallal választották le a lobby térből, amely tovább növeli az épület szolgáltatásainak tárházát.

A konferenciaterem audiovizuális technikáját júliustól építik be, így a 12-60 fős létszámú megbeszélések, rendezvények esetén itt is szintén a legkorszerűbb technológiákkal találkoznak az ACADEMIA vendégei. 

A fenntarthatóság jegyében a fejlesztő megtartotta a korábbi mészkő burkolatokat, melyek visszaépítésre kerültek a felújítás során.

Parkolás kettő vagy négy keréken 

A föld felszíne alatt is innovatív megoldásokban és teljes felújításban gondolkodott a fejlesztő, ahol a modern ötletek és digitális elemek szintén nagyobb hangsúlyt kaptak. 

  • A mélygarázsba való legkönnyebb bejutást új gyorskapuk és rendszámfelismerő rendszer segíti, amely már hivatalosan is működésbe állt.
  • A mélygarázs megvilágításáról új, mozgásérzékelős LED lámpák gondoskodnak, míg a négy szint műgyantázási és festési munkálatai szintén elkészültek. 
  • A két keréken közlekedőknek külön öltözőket és számos biciklitárolót alakítanak ki, ami szintén megkönnyíti a munkavállalók komfortos munkába jutását. 

Újdonságok tetőtől-talpig 

A legkorszerűbb megoldásokkal öltöztetve a felvonók is felújításra kerültek mindkét szárnyban, még a tükrökbe is digitális kijelzők lettek beszerelve. A legfelső szintet lifttel megközelítve szembetűnő újdonság a tetőre felkerült hőszivattyú, amelynek különleges beemeléséről még drón videót is készítettek a kivitelezők. 

Az ACADEMIA tervezői és kivitelezői, figyelve a gyönyörű épület történelmi és építészeti sajátosságaira, egyszerre tartották szem előtt a látványos és modern kivitelezést, valamint a minél felhasználóbarátabb megoldásokat. A munkálatok hamarosan befejeződnek, így az impozáns Duna-parti épület augusztus első hetében már teljes pompájában díszeleghet az 5. kerület egyik legszebb környékén.

Hírek

HÍREK
Akadálymentesen használható környezet fogadja a kerekesszékes, a babakocsival érkező, az idős-, mozgásában korlátozott, valamint a segítő kutyával érkező dolgozókat és látogatóikat a felújított ACADEMIA irodaházban is. A ConvergenCE által üzemeltetett CityZen, ZenGarden és Kálvin Square után az 5. kerületi épület is megszerezte az Access4you Tanúsított helyszín minősítést.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Az időnk körülbelül kilencven százalékát zárt térben töltjük. Ezért kiemelten fontos, hogy azok a (közösségi) terek, ahova naponta belépünk, ahol megfordulunk, mennyire támogatják egészségünket, biztonságunkat és jólétünket. A ConvergenCE szerette volna ezen a területen is a legjobb feltételeket biztosítani bérlőinek és a hozzájuk érkezőknek. Az ACADEMIA az első belvárosi épület, amely WELL-előminősítést kapott.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
December 11-től a kávékülönlegességek és fánkok szerelmesei új törzshelyre találhatnak Budapest szívében. A BADASS Coffee & Donut költözik az ACADEMIA földszintjére, ahol az egyedi hangulatú átriumban töltődhetnek fel majd a világos pörkölésű kávé rajongói.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Szeptember 28-án nyitotta meg hivatalosan kapuit a felújított ACADEMIA irodaház. Az ünnepség nyitóbeszédében Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezetője kiemelten köszönte meg azoknak a meglévő bérlőknek a türelmét és együttműködését, akik a munkálatok alatt is az épületből látták el mindennapi feladataikat. A Kinstellar az épület legrégebbi bérlője.
#belvárosiirodabelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Szeptember 28-án este, egy varázslatos fogadás keretei között megnyitotta kapuit az ACADEMIA irodaház, a belváros, Budapest 5. kerületének új ékköve. A kiváló lokációval, dunai panorámával és homlokzattal rendelkező épület az Europa és a ConvergenCE közös fejlesztésének köszönhetően született újjá. A legmodernebb technológiákkal, számos zöld megoldással tervezett és felöltöztetett irodaház megnyitó beszédét Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója tartotta.
#belvárosiirodabelvárosiirodabudapestkiadóiroda
HÍREK
A Nemzetközi Zöld Építés hete alkalmából tíz épületet tekinthetnek meg az érdeklődők a szeptember 11 és 15 között zajló eseményen. A „Green Walk” programra regisztrálók öt helyszínt választhatnak a tízből, hogy a vezetett túrán a környezettudatos épületek színfalai mögé minél többen betekinthessenek. Ebben az évben, a kapuit szeptember 28-án megnyitó ACADEMIA irodaházba is ellátogathattak a kíváncsi szemek.
#belvárosiirodabelvárosiirodabudapestkiadóiroda
HÍREK
Az 1995-ben alapított Arago Csoport lesz a szeptember végén kapuit megnyitó, újjászületett Duna-parti irodaház új bérlője. A legmodernebb technológiákkal öltöztetett ACADEMIA 900 négyzetmétert biztosít majd a menedzsmentjét az impozáns épület hatodik emeletére költöztető vagyonkezelőnek.
belvárosiirodabudapestkiadóirodairodaházbudapest
HÍREK
A korábbi években hozzászokhattunk ahhoz, hogy villany- és gázszámláink nem jártak váratlan kiadásokkal. Az elmúlt időszakban azonban számos kiadásunk mellett a rezsiárak is emelkedtek, így nem csupán háztartásunkban lett központi téma az energiamegtakarítás, hanem munkahelyünket is elérte a felelősségteljes gondolkodás. Ennek hatására ma már a modern irodák zöme tervez korszerűbb technológiákkal, ami az ACADEMIA Irodaház esetében sincs másképp. A kiadások csökkentésének érdekében összeszedtünk pár hasznos tippet, ami segíthet irodánk költséghatékony fenntartásában.
#belvárosiirodaacademiaofficesirodaházbudapest
HÍREK
A Budapest szívében található ACADEMIA irodaház hivatalosan is felújításának végéhez közeledik. A 2022 végén rendezett CRE Real Estate Awards eseményen “Future project of the Year” díjjal jutalmazott épület a tradíció és a korszerű technológiák ötvözésével garantálja a lehető legmagasabb minőségű munkahelyi környezetet augusztustól.
academiaofficesbelvárosiirodabudapestdowntown

Az ACADEMIA bérleti feltételeivel kapcsolatban keressen minket elérhetőségeinken!