Megnyitotta kapuit az ACADEMIA irodaház

HÍREK

OLVASÁSI IDŐ: 3 PERC

#belvárosiirodabelvárosiirodabudapestkiadóiroda

Szeptember 28-án este, egy varázslatos fogadás keretei között megnyitotta kapuit az ACADEMIA irodaház, a belváros, Budapest 5. kerületének új ékköve. A kiváló lokációval, dunai panorámával és homlokzattal rendelkező épület az Europa és a ConvergenCE közös fejlesztésének köszönhetően született újjá. A legmodernebb technológiákkal, számos zöld megoldással tervezett és felöltöztetett irodaház megnyitó beszédét Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója tartotta.

„Az épület Duna felőli szárnya 1861-62-ben épült Procopp János és Hild Károly által a DDSG, az első Dunai Gőzhajózási Társaság számára.” – kezdte a ház történetével a cégvezető. „Az Akadémia utcai szárny helyén korábban álló épület 1863-ban nyílt meg Sebastiniai Vilmos tulajdonában Wechselmann Ignác tervei alapján. A ma látható épületszárny 2000-ben valósult meg, immár a Raiffeisen Bank számára, a Finta és Társai Építész Stúdió tervei alapján, Guczogi György Ybl-díjas építész, felelős építész tervező vezetésével.”

Zeley Csaba, a múlt felidézése után személyes kötődéseken keresztül próbálta közelebb hozni az épületet és annak hangulatát a vendégekhez. 

„Sokan jártunk a bank földszinti pénztárába banki ügyeinket intézni, valamint sokan közületek megfordulhattak az első emeleti ingatlanfinanszírozási részlegen és nem egyszer sétáltunk a korábbi összekötő hídon a vezérigazgatóságra hiteleinkkel kapcsolatosan egyeztetni.”

Nem az első közös projekt az Europa és a ConvergenCE életében az ACADEMIA fejlesztése. 2010-ben adták át az Eiffel Tér Irodaházat, amely újjá varázsolta Budapest egyik legelhanyagoltabb részét. Öt évvel később felújításra került a Duna Office Center, amely névváltoztatáson is átesett, ma már CityZen-ként ismert. Ugyanebben az évben megújult Kálvin Square is megnyitotta kapuit. A közös munka tehát nem volt kérdés, az időzítés viszont annál inkább: 

„Nagyon régóta szemeztünk ezzel a projekttel, de csak 2020 tavaszán született meg az eladói akarat az értékesítésre. Tökéletes adottságokkal és lokációval rendelkezik az épület, de úgy éreztük, hogy ennél sokkal többet szeretnénk: egy minden szempontból kiemelkedő, A+ kategóriás irodaházat.”

Már a vételi tárgyalások során elkezdődött a tervezés és a felújított irodaház arculatának kialakítása. Elsődleges szempont volt a tervezés során a fenntarthatósági irányelvek figyelembevétele és a két épületszárny összekötése. Megújult az épület teljes gépészete, hőszivattyú látja el a jövőben az épület hűtés-fűtését. A WELL irányelvei alapján felújították a légkezelőket és az Akadémia utcai szárnyban csendesebb és nagyobb komfortérzetet nyújtó mennyezeti hűtő/fűtő panelrendszer került beépítésre. Nagy kihívást jelentett a korábban bankfiókként működő földszinti terek újratervezése is. Az ESG irányelvek mentén igyekeztek a lehető legkevesebb hulladékot termelni a felújítás során, sok értékes burkolati elem visszakerült a régi helyére. 

„Megújultak a közös területek, a liftek, a parkoló, de legfőképpen az irodaterek, amelyek minden bérlői igényt kielégítő formában, a bérlői igényeknek megfelelően kerültek kialakításra.” – folytatta köszöntőjét a ConvergenCE ügyvezetője. „A ház sikeres felújítása sok-sok ember sikeres együttműködésének, harmóniájának köszönhető.” 

Zeley Csaba igyekezett minden segítő kéznek kifejezni háláját, többek között megköszönte a BuildExt, a HAAN stúdió, a Greenbors, az Erste Bank, a MillerKnoll és a Siegler Bird & Bird ügyvédi iroda segítségét, de kiemelést nyertek olyan partnerek is, akik segítsége, közreműködése nélkül nem jöhetett volna létre az ACADEMIA irodaház megnyitó ünnepsége. Nem utolsó sorban megköszönte azoknak a bérlőknek a türelmét és támogatását, akik a felújítási munkálatok alatt az épületben végezték munkájukat. A végeredmény pedig megérte a befektetett energiát, egy teljesen egyedi, exkluzív ház várja a jövőben bérlőit.

„Elkészült a ház, de egy-két művelet még folyamatban van: zajlanak a minősítések és büszkén jelenthetem ki, hogy hamarosan az ACADEMIA lesz az első, nem új építésű WELL Platinum ház Magyarországon. Zajlik a BREEAM minősítés is és nemsokára elérhetjük a BB energia tanúsítványt, egy olyan szintet, amelyet Budapesten még az új irodaházak is csak ritkán értek el. Fontos kiemelni, hogy a WELL ideológia kapcsán kortárs művészeket támogatunk, a lobbyban kiállított művek a Képzőművészeti Egyetemen végzett Dóra Emese és Plank Antal alkotásai. Szándékaink szerint az irodaház közös terei a továbbiakban is teret biztosítanak majd feltörekvő művészeknek.”

A ház bemutatását Rachel Hanke, a Europa egyik ügyvezetője zárta, majd a Hays Magyarország engedett betekintést a jelenlévőknek az újonnan elkészült irodáikba, amelyeket a jövő héten vesznek majd birtokba.

Hírek

HÍREK
Április 4-én díjazták az év legkülönlegesebb irodáit és irodaházait a Várkert Bazárban. Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó eseményen 13 különböző kategóriában kerültek kiosztásra az elismerések.
academiaofficesirodaházbudapestkiadóiroda
HÍREK
Akadálymentesen használható környezet fogadja a kerekesszékes, a babakocsival érkező, az idős-, mozgásában korlátozott, valamint a segítő kutyával érkező dolgozókat és látogatóikat a felújított ACADEMIA irodaházban is. A ConvergenCE által üzemeltetett CityZen, ZenGarden és Kálvin Square után az 5. kerületi épület is megszerezte az Access4you Tanúsított helyszín minősítést.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Az időnk körülbelül kilencven százalékát zárt térben töltjük. Ezért kiemelten fontos, hogy azok a (közösségi) terek, ahova naponta belépünk, ahol megfordulunk, mennyire támogatják egészségünket, biztonságunkat és jólétünket. A ConvergenCE szerette volna ezen a területen is a legjobb feltételeket biztosítani bérlőinek és a hozzájuk érkezőknek. Az ACADEMIA az első belvárosi épület, amely WELL-előminősítést kapott.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
December 11-től a kávékülönlegességek és fánkok szerelmesei új törzshelyre találhatnak Budapest szívében. A BADASS Coffee & Donut költözik az ACADEMIA földszintjére, ahol az egyedi hangulatú átriumban töltődhetnek fel majd a világos pörkölésű kávé rajongói.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Szeptember 28-án nyitotta meg hivatalosan kapuit a felújított ACADEMIA irodaház. Az ünnepség nyitóbeszédében Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezetője kiemelten köszönte meg azoknak a meglévő bérlőknek a türelmét és együttműködését, akik a munkálatok alatt is az épületből látták el mindennapi feladataikat. A Kinstellar az épület legrégebbi bérlője.
#belvárosiirodabelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Szeptember 28-án este, egy varázslatos fogadás keretei között megnyitotta kapuit az ACADEMIA irodaház, a belváros, Budapest 5. kerületének új ékköve. A kiváló lokációval, dunai panorámával és homlokzattal rendelkező épület az Europa és a ConvergenCE közös fejlesztésének köszönhetően született újjá. A legmodernebb technológiákkal, számos zöld megoldással tervezett és felöltöztetett irodaház megnyitó beszédét Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója tartotta.
#belvárosiirodabelvárosiirodabudapestkiadóiroda
HÍREK
A Nemzetközi Zöld Építés hete alkalmából tíz épületet tekinthetnek meg az érdeklődők a szeptember 11 és 15 között zajló eseményen. A „Green Walk” programra regisztrálók öt helyszínt választhatnak a tízből, hogy a vezetett túrán a környezettudatos épületek színfalai mögé minél többen betekinthessenek. Ebben az évben, a kapuit szeptember 28-án megnyitó ACADEMIA irodaházba is ellátogathattak a kíváncsi szemek.
#belvárosiirodabelvárosiirodabudapestkiadóiroda
HÍREK
Az 1995-ben alapított Arago Csoport lesz a szeptember végén kapuit megnyitó, újjászületett Duna-parti irodaház új bérlője. A legmodernebb technológiákkal öltöztetett ACADEMIA 900 négyzetmétert biztosít majd a menedzsmentjét az impozáns épület hatodik emeletére költöztető vagyonkezelőnek.
belvárosiirodabudapestkiadóirodairodaházbudapest
HÍREK
A korábbi években hozzászokhattunk ahhoz, hogy villany- és gázszámláink nem jártak váratlan kiadásokkal. Az elmúlt időszakban azonban számos kiadásunk mellett a rezsiárak is emelkedtek, így nem csupán háztartásunkban lett központi téma az energiamegtakarítás, hanem munkahelyünket is elérte a felelősségteljes gondolkodás. Ennek hatására ma már a modern irodák zöme tervez korszerűbb technológiákkal, ami az ACADEMIA Irodaház esetében sincs másképp. A kiadások csökkentésének érdekében összeszedtünk pár hasznos tippet, ami segíthet irodánk költséghatékony fenntartásában.
#belvárosiirodaacademiaofficesirodaházbudapest

Az ACADEMIA bérleti feltételeivel kapcsolatban keressen minket elérhetőségeinken!