A kávé világnapja: Kávé, a folyékony kreativitás

„Két dologról nem hallottunk még: túl kevés munkáról és túl sok kávéról” – tartja a mondás, és ha hozzáveszünk egy másik nagy igazságot is, miszerint „boldogságot nem vásárolhatunk, kávét viszont igen, ami majdnem ugyanaz”, akkor hogyan máshogy emlékeznénk meg a nemzetközi kávénapról, mint hogy megválaszoljuk a kérdést: hol vásárolhatunk az ACADEMIA közelében boldogságot? Ráadásul sokat.

Napjainkban több mint kétmilliárd csésze kávé fogy el naponta a világon és számtalan verzióját készítik már a különböző kávézókban. Ki ne hallott volna már ristrettoról, espressóról, cortadóról, hosszú kávéról, amerikánóról, lattéról, capuccinóról, melange-ról vagy az újgenerációs házasításairól, mint az espresso-tonic. Budapest belvárosa a kávé szerelmeseinek is páratlan lehetőségeket biztosít.

Az Arany János utca közepén található, Budapest egyik legismertebb és a szakma által is az egyik legjobbnak tartott speciality kávézó, az Espresso Embassy. Kiváló alapanyagaik, minőségi termékeik és a Freyja – The Croissant Story-val való együttműködésük páratlan élményekkel várják vendégeiket. Az Embassyval szemben a francia vonal kedvelői is megtalálhatják számításaikat, ahol az Á Table készít finom kávékat és péksüteményeket. Az Arany János utcában feljebb, a Bank Center oldalában található BlackStart és a tőle pár lépésre elhelyezkedő The Goat Herder és Café Frei is eltérő ízeket kínál. Ki kell emelni a Nádor utca 14. szám alatt található Kávétársaságot is, ahol hatalmas készlettel várják a kávézás örömeit otthon is magasabb szintre emelni vágyókat, de a helyben készített speciality kávéik is megérnek egy kis sétát.

Azonban, ha picit lankad a figyelem, csökken a koncentráció és egy gyors feltöltődésre, egy finom shot-ra vágyna valaki, akkor az ACADEMIA Irodaház ajtaján kilépve balra fordul és pár lépés után nem csak finom kávét, hanem toszkán életérzést is meríthet a tradicionális olasz kávét és egészséges életmódot kínáló Café Santo falai között.

Hírek

Közel negyed évszázada az ACADEMIA-ban, hosszabbított a Kinstellar

Szeptember 28-án nyitotta meg hivatalosan kapuit a felújított ACADEMIA irodaház. Az ünnepség nyitóbeszédében Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezetője kiemelten köszönte meg azoknak a meglévő bérlőknek a türelmét és együttműködését, akik a munkálatok alatt is az épületből látták el mindennapi feladataikat. A Kinstellar az épület legrégebbi bérlője.

Megnyitotta kapuit az ACADEMIA irodaház

Szeptember 28-án este, egy varázslatos fogadás keretei között megnyitotta kapuit az ACADEMIA irodaház, a belváros, Budapest 5. kerületének új ékköve. A kiváló lokációval, dunai panorámával és homlokzattal rendelkező épület az Europa és a ConvergenCE közös fejlesztésének köszönhetően született újjá. A legmodernebb technológiákkal, számos zöld megoldással tervezett és felöltöztetett irodaház megnyitó beszédét Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója tartotta.

Zöld séta a megújult ACADEMIA irodaházban

A Nemzetközi Zöld Építés hete alkalmából tíz épületet tekinthetnek meg az érdeklődők a szeptember 11 és 15 között zajló eseményen. A „Green Walk” programra regisztrálók öt helyszínt választhatnak a tízből, hogy a vezetett túrán a környezettudatos épületek színfalai mögé minél többen betekinthessenek. Ebben az évben, a kapuit szeptember 28-án megnyitó ACADEMIA irodaházba is ellátogathattak a kíváncsi szemek.

Francia fizikusról elnevezett cégcsoport költözik az ACADEMIA Irodaházba

Az 1995-ben alapított Arago Csoport lesz a szeptember végén kapuit megnyitó, újjászületett Duna-parti irodaház új bérlője. A legmodernebb technológiákkal öltöztetett ACADEMIA 900 négyzetmétert biztosít majd a menedzsmentjét az impozáns épület hatodik emeletére költöztető vagyonkezelőnek.

Az irodai költséghatékonyság egy döntéssel kezdődik

A korábbi években hozzászokhattunk ahhoz, hogy villany- és gázszámláink nem jártak váratlan kiadásokkal. Az elmúlt időszakban azonban számos kiadásunk mellett a rezsiárak is emelkedtek, így nem csupán háztartásunkban lett központi téma az energiamegtakarítás, hanem munkahelyünket is elérte a felelősségteljes gondolkodás. Ennek hatására ma már a modern irodák zöme tervez korszerűbb technológiákkal, ami az ACADEMIA Irodaház esetében sincs másképp. A kiadások csökkentésének érdekében összeszedtünk pár hasznos tippet, ami segíthet irodánk költséghatékony fenntartásában.

Hamarosan átadják az újjászületett ACADEMIA irodaházat 

A Budapest szívében található ACADEMIA irodaház hivatalosan is felújításának végéhez közeledik. A 2022 végén rendezett CRE Real Estate Awards eseményen “Future project of the Year” díjjal jutalmazott épület a tradíció és a korszerű technológiák ötvözésével garantálja a lehető legmagasabb minőségű munkahelyi környezetet augusztustól.

Egy iroda, amely összeköt és támogat

Az irodai környezet kialakítása fontosabb, mint gondolnánk. Nemcsak a hangulatunkra van hatással, de a hatékony munkavégzésben is jelentős szerepet játszik. Életünk meghatározó részét a munkahelyünkön töltjük, így az alkalmatlan körülmények hamar megkeseríthetik mindennapjainkat.

Minden (új) út az ACADEMIA-hoz vezet – modern megoldások az Arany János utcában

Új köntösbe (k)öltözik az Arany János! A legendás kulináris élményeiről ismert utca renoméját mostantól megújult arculata is tovább fogja erősíteni. Az újjászületett szakasz az ACADEMIA leendő bérlőinek is számtalan lehetőséget tartogat.

Irodaköltöztetés A-tól Z-ig – Hogyan költözzünk lépésről lépésre?

Egy költözés mindig hatalmas kihívásokkal jár. Irodaköltöztetés esetén a helyzet pedig még nehezebbnek bizonyul. Lépéseink pontos megtervezése és a folyamat helyes menedzselése egyszerre igényel kellő tudást és teljes felkészültséget. Az elmúlt években szerzett tapasztalataink segítségével most összeállítottunk egy öt lépéses listát, amely minden irodakereső számára segítségül szolgál.

Az ACADEMIA bérleti feltételeivel kapcsolatban keressen minket elérhetőségeinken!