A kávé világnapja: Kávé, a folyékony kreativitás

„Két dologról nem hallottunk még: túl kevés munkáról és túl sok kávéról” – tartja a mondás, és ha hozzáveszünk egy másik nagy igazságot is, miszerint „boldogságot nem vásárolhatunk, kávét viszont igen, ami majdnem ugyanaz”, akkor hogyan máshogy emlékeznénk meg a nemzetközi kávénapról, mint hogy megválaszoljuk a kérdést: hol vásárolhatunk az ACADEMIA közelében boldogságot? Ráadásul sokat.

Napjainkban több mint kétmilliárd csésze kávé fogy el naponta a világon és számtalan verzióját készítik már a különböző kávézókban. Ki ne hallott volna már ristrettoról, espressóról, cortadóról, hosszú kávéról, amerikánóról, lattéról, capuccinóról, melange-ról vagy az újgenerációs házasításairól, mint az espresso-tonic. Budapest belvárosa a kávé szerelmeseinek is páratlan lehetőségeket biztosít.

Az Arany János utca közepén található, Budapest egyik legismertebb és a szakma által is az egyik legjobbnak tartott speciality kávézó, az Espresso Embassy. Kiváló alapanyagaik, minőségi termékeik és a Freyja – The Croissant Story-val való együttműködésük páratlan élményekkel várják vendégeiket. Az Embassyval szemben a francia vonal kedvelői is megtalálhatják számításaikat, ahol az Á Table készít finom kávékat és péksüteményeket. Az Arany János utcában feljebb, a Bank Center oldalában található BlackStart és a tőle pár lépésre elhelyezkedő The Goat Herder és Café Frei is eltérő ízeket kínál. Ki kell emelni a Nádor utca 14. szám alatt található Kávétársaságot is, ahol hatalmas készlettel várják a kávézás örömeit otthon is magasabb szintre emelni vágyókat, de a helyben készített speciality kávéik is megérnek egy kis sétát.

Azonban, ha picit lankad a figyelem, csökken a koncentráció és egy gyors feltöltődésre, egy finom shot-ra vágyna valaki, akkor az ACADEMIA Irodaház ajtaján kilépve balra fordul és pár lépés után nem csak finom kávét, hanem toszkán életérzést is meríthet a tradicionális olasz kávét és egészséges életmódot kínáló Café Santo falai között.

Hírek

Az Év Tervezett Projektje díj nyertese az ACADEMIA

A CRE Awards "Future Project of the Year" kategória győztese az ACADEMIA irodaház lett

ACADEMIA, a gasztronómia vonzásában

A gasztronómia görög eredetű szó, ínyencséget jelent, magába foglalja az ételek és italok szakértő ismeretét, kifinomult élvezetét, a szakácsművészetet, tágabb értelemben a felszolgálás mesterségét és magát, az étkezési kultúrát is. Ínyencségekből, a szakácsművészet remekeiből és igény esetén azok elegánsabb felszolgálásából az V. kerület nyújtja a legnagyobb választékot Budapesten.

A kávé világnapja: Kávé, a folyékony kreativitás

„Két dologról nem hallottunk még: túl kevés munkáról és túl sok kávéról” – tartja a mondás, és ha hozzáveszünk egy másik nagy igazságot is, miszerint „boldogságot nem vásárolhatunk, kávét viszont igen, ami majdnem ugyanaz”, akkor hogyan máshogy emlékeznénk meg a kávé világnapjáról, mint hogy megválaszoljuk a kérdést: hol vásárolhatunk az ACADEMIA közelében boldogságot? Ráadásul sokat.

Az ACADEMIA bérleti feltételeivel kapcsolatban keressen minket elérhetőségeinken!