Az Europa Capital és a ConvergenCE elsőként kötelezte el magát Magyarországon az ACADEMIA irodaház WiredScore minősítése mellett

HÍREK

OLVASÁSI IDŐ: 2 PERC

A minősítés bevezetése a WiredScore szélesebb körű európai terjeszkedésének a része. A WiredScore eddig több, mint 75 millió négyzetméternyi területet tanúsított 27 országban világszerte

A WiredScore, a nemzetközi ingatlantechnológiai tanúsítvány Magyarországon is elindítja WiredScore és SmartScore minősítését. A bevezetés egy szélesebb körű európai terjeszkedés része, amelynek során a WiredScore 27 piacon lesz jelen.

A szervezet két nemzetközileg elismert minősítési- és tanúsítási rendszert kínál, hogy segítse a tulajdonosokat az intelligens- és korszerű digitális technológiával rendelkező épületek tervezésében és azok népszerűsítésében.

A WiredScore tanúsítvány inspirálja a bérbeadókat arra, hogy megértsék, javítsák, összehasonlítsák és népszerűsítsék épületeik digitális infrastruktúráját, míg a SmartScore útmutatást kíván adni arról, hogy mit jelent valójában az „smart” a kereskedelmi épületekkel kapcsolatban, valamint hogyan lehet és hogyan kellene azt megvalósítani. A tanúsítás hitelességet és bizonyosságot nyújt a nagy mértékű digitális átalakulásban lévő iparág számára.

A mai bejelentés megerősíti a WiredScore elkötelezettségét az irodaházak összekapcsolhatóságának javítása iránt világszerte, lehetővé téve az együttműködésen alapuló, innovatívabb és dinamikusabb jövőt.

A WiredScore már olyan nemzetközi vagyonkezelők portfóliójában lévő épületeket minősített, mint a Blackstone, a Patrizia és a Lendlease, Magyarországon pedig csatlakozik hozzájuk az európai befektetéskezelő vállalat, az Europa Capital, aki elkötelezte magát a WiredScore minősítés mellett az ACADEMIA esetében.

Tom McClellan, az Egyesült Királyság, Írország és feltörekvő piacok igazgatója a WiredScore-nál így nyilatkozott:

„Mivel a vállalatok a hibrid munkavégzés felé haladnak, soha nem volt még ennél fontosabb, hogy megbízható digitális kapcsolat álljon rendelkezésre akár az irodában, akár otthon.
Kiemelten fontossá vált, hogy a tulajdonosok és a bérlők együttműködjenek annak érdekében, hogy az épületeinket egyre alaposabban megvizsgáljuk felhasználóbarátság szempontjából is. Mind a digitális kapcsolódás, mind az intelligens épülettechnológiák meghatározásával és mérésével arra törekszünk, hogy nemzetközileg elismert mércét kínáljunk az iparágnak a világ épületeinek intelligensebbé és jobban összekapcsoltabbá tételéhez.”

Az Európa-szerte kínált tanúsítványok mellett, a WiredScore kiterjeszti az akkreditációs programját a WiredScore Office és a SmartScore esetében is. A program magas színvonalú képzést biztosít a WiredScore és SmartScore pontozásával és folyamataival kapcsolatban, lehetővé téve az egyének számára, hogy tanácsot adhassanak a fejlesztőknek, vagyonkezelőknek és ingatlankezelőknek a bérlők digitális kapcsolódási és intelligens technológiai igényeit kielégítő és akár azokat túlteljesítő irodák tervezésével, kialakításával és karbantartásával kapcsolatban. A WiredScore és SmartScore akkreditált vállalatai közé tartozik az Arup, az AECOM, a CBRE, a Cushman & Wakefield, a JLL és a WSP is.

Lynn Smith, az Europa Capital Fenntarthatósági- és fejlesztési igazgatója elmondta:

„Az Europa Capital-nál elkötelezettek vagyunk a portfólióink fenntarthatóságának megteremtése mellett, valamint arra törekszünk, hogy bérlőinknek a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk az épületeinken belül. A Wiredscore, a digitális kapcsolódáshoz egy nemzetközileg elismert iparági tanúsítványt biztosít számunkra, melyet továbbra is törekszünk bevezetni a jövőben a portfóliónk összes irodaházában, mivel látjuk, hogy ez milyen előnyökkel jár a bérlők és a befektetők számára.”

Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója, hozzátette:

„Izgatottan várjuk, hogy elsőként szerezzük meg Magyarországon a WiredScore tanúsítványát az Europa Capital-lal újragondolt irodaházunk számára. Mindig is elkötelezettek voltunk amellett, hogy rendkívül hatékony munkaterületeket biztosítsunk, hogy a bérlőink változó igényeinek maximálisan megfeleljünk. Hiszünk abban, hogy a magyar irodapiacon is segít a WiredScore a technológia szabványos kereteinek felállításában, valamint arra ösztönzi a bérbeadókat és a fejlesztőket, hogy nagyobb figyelmet fordítsanak a munkavállalók, a terek és a technológia közötti kapcsolatteremtésre. Ez összhangban van azzal a célunkkal, hogy fenntarthatóbb, hatékonyabb és élhetőbb környezetet biztosítsunk minden projektünkben.

Hírek

HÍREK
Akadálymentesen használható környezet fogadja a kerekesszékes, a babakocsival érkező, az idős-, mozgásában korlátozott, valamint a segítő kutyával érkező dolgozókat és látogatóikat a felújított ACADEMIA irodaházban is. A ConvergenCE által üzemeltetett CityZen, ZenGarden és Kálvin Square után az 5. kerületi épület is megszerezte az Access4you Tanúsított helyszín minősítést.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Az időnk körülbelül kilencven százalékát zárt térben töltjük. Ezért kiemelten fontos, hogy azok a (közösségi) terek, ahova naponta belépünk, ahol megfordulunk, mennyire támogatják egészségünket, biztonságunkat és jólétünket. A ConvergenCE szerette volna ezen a területen is a legjobb feltételeket biztosítani bérlőinek és a hozzájuk érkezőknek. Az ACADEMIA az első belvárosi épület, amely WELL-előminősítést kapott.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
December 11-től a kávékülönlegességek és fánkok szerelmesei új törzshelyre találhatnak Budapest szívében. A BADASS Coffee & Donut költözik az ACADEMIA földszintjére, ahol az egyedi hangulatú átriumban töltődhetnek fel majd a világos pörkölésű kávé rajongói.
academiaofficesbelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Szeptember 28-án nyitotta meg hivatalosan kapuit a felújított ACADEMIA irodaház. Az ünnepség nyitóbeszédében Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezetője kiemelten köszönte meg azoknak a meglévő bérlőknek a türelmét és együttműködését, akik a munkálatok alatt is az épületből látták el mindennapi feladataikat. A Kinstellar az épület legrégebbi bérlője.
#belvárosiirodabelvárosiirodairodaházbudapest
HÍREK
Szeptember 28-án este, egy varázslatos fogadás keretei között megnyitotta kapuit az ACADEMIA irodaház, a belváros, Budapest 5. kerületének új ékköve. A kiváló lokációval, dunai panorámával és homlokzattal rendelkező épület az Europa és a ConvergenCE közös fejlesztésének köszönhetően született újjá. A legmodernebb technológiákkal, számos zöld megoldással tervezett és felöltöztetett irodaház megnyitó beszédét Zeley Csaba, a ConvergenCE ügyvezető igazgatója tartotta.
#belvárosiirodabelvárosiirodabudapestkiadóiroda
HÍREK
A Nemzetközi Zöld Építés hete alkalmából tíz épületet tekinthetnek meg az érdeklődők a szeptember 11 és 15 között zajló eseményen. A „Green Walk” programra regisztrálók öt helyszínt választhatnak a tízből, hogy a vezetett túrán a környezettudatos épületek színfalai mögé minél többen betekinthessenek. Ebben az évben, a kapuit szeptember 28-án megnyitó ACADEMIA irodaházba is ellátogathattak a kíváncsi szemek.
#belvárosiirodabelvárosiirodabudapestkiadóiroda
HÍREK
Az 1995-ben alapított Arago Csoport lesz a szeptember végén kapuit megnyitó, újjászületett Duna-parti irodaház új bérlője. A legmodernebb technológiákkal öltöztetett ACADEMIA 900 négyzetmétert biztosít majd a menedzsmentjét az impozáns épület hatodik emeletére költöztető vagyonkezelőnek.
belvárosiirodabudapestkiadóirodairodaházbudapest
HÍREK
A korábbi években hozzászokhattunk ahhoz, hogy villany- és gázszámláink nem jártak váratlan kiadásokkal. Az elmúlt időszakban azonban számos kiadásunk mellett a rezsiárak is emelkedtek, így nem csupán háztartásunkban lett központi téma az energiamegtakarítás, hanem munkahelyünket is elérte a felelősségteljes gondolkodás. Ennek hatására ma már a modern irodák zöme tervez korszerűbb technológiákkal, ami az ACADEMIA Irodaház esetében sincs másképp. A kiadások csökkentésének érdekében összeszedtünk pár hasznos tippet, ami segíthet irodánk költséghatékony fenntartásában.
#belvárosiirodaacademiaofficesirodaházbudapest
HÍREK
A Budapest szívében található ACADEMIA irodaház hivatalosan is felújításának végéhez közeledik. A 2022 végén rendezett CRE Real Estate Awards eseményen “Future project of the Year” díjjal jutalmazott épület a tradíció és a korszerű technológiák ötvözésével garantálja a lehető legmagasabb minőségű munkahelyi környezetet augusztustól.
academiaofficesbelvárosiirodabudapestdowntown

Az ACADEMIA bérleti feltételeivel kapcsolatban keressen minket elérhetőségeinken!